MUAYTHAI – THAINYRKKEILY – THAIBOXING

Lajin virallinen kansainvälinen nimi on muaythai, suomenkielessä puhutaan arkisemmin thainyrkkeilystä tai käytetään englanninkielistä kielikäännöstä thaiboxing.

Thainyrkkeily on pystyottelulaji. Tekniikoihin kuuluvat käytännössä kaikki pystyottelutekniikat: potkut, polvet, kiinniotot, thaipaini, lyönnit ja kyynärpäälyönnit jne.

Thainyrkkeily on taitolaji, johon tarvitaan hyviä fyysisiä ja henkisiä ominaisuuksia, varsinkin kun lajissa kilpaillaan.

Thainyrkkeilyssä on paljon kansallisia ja kansainvälisiä kilpailuja. Suomessa järjestetään paljon salikisoja ja SM-kisat järjestetään pääosin vuoden alussa. Kansainvälisesti kisoja löytyy myös paljon, EM- ja MM-kisoista lähtien.

Thainyrkkeilyä harrastetaan Suomessakin pääosin kuitenkin vain harraste- ja kuntoilumielessä.

THAINYRKKEILYN HISTORIA

Thainyrkkeily on Thaimaan kansallislaji ja sen historia ulottuu yli 2000 vuoden taakse. Laji on tärkeä osa maan kulttuurihistoriaa ja se näkyy kaikkialla Thaimaassa. Maassa arvioidaankin olevan noin 60 000 rekisteröityä ottelijaa. Nykyisessä muodossaan lajia on harjoitettu 1930-luvulta asti.

Vaikka harjoittelu tähtääkin ottelemiseen, lajista on kehittynyt tehokas ja suosittu kuntoilun sekä itsensä kehittämisen muoto. Nykypäivänä thainyrkkeilyn harrastaminen kuntoilumielessä myös Thaimaassa on hyvin arkipäivää, kun treenicampeja löytyy käytännössä joka pitäjästä. Campit ovat auki turisteille yhtälailla kuin kilpalijoille.

THAINYRKKEILY CREST – PFC:LLÄ

Thainyrkkeilyä on tarjolla Crest  – PFC:llä lapsista aikuisiin. Helsingin Metsälässä, Käpylän juna-aseman vieressä sijaitsevalla salilla pyörii kaksi eri junnuryhmää: Junnuthai (7 – 14 -vuotiaille). Lisäksi vanhemmille treenejä löytyy lähes joka päivä.

Thainyrkkeilyn päävalmentajana toimii kolminkertainen thainyrkkeilyn Suomen mestari Mikko Blom.

Alkeiskurssit pyörivät tauotta, lue lisää täältä ja ilmoittaudu seuraavalle vaikka heti!